Året med #metoo

Hva gjorde at akkurat #metoo som fenomen, til forskjell fra andre historiske kvinnehistoriske milepæler, fikk så stor innvirkning som det gjorde, at man kunne snakke om at en bevissthetsendring foregikk? Har bevegelsen egentlig ført til noen varige endringer - og i så fall, hvordan?

Sted
Nittedal bibliotek
Dato
08.03.2019
Tidspunkt
13.00 - 14.00

5. oktober 2018 var det akkurat et år siden The New York Times publiserte avsløringen om at den mektige filmprodusenten Harvey Weinstein i en årrekke hadde betalt erstatning til kvinner som beskyldte ham for seksuell trakassering. Skandalen satte i gang en global bølge av avsløringer, ikke minst etter at skuespilleren Alyssa Milano 10 dager senere brukte «metoo»-emneknaggen på Twitter første gang.

Mange nye historier og varsler kom fram som følge av #metoo, ikke minst i det politiske livet i Norge. Men avsløringene kom også i mediebransjen, kultur- og næringslivet i mange land. Hva skjedde egentlig i mediastormen rundt beskyldningene, og hvorfor gav det som hendte så stor internasjonal gjenlyd? 

Hilde Østby (f. 1975) er en norsk forfatter og skribent oppvokst i Oslo. Hun tar oss med igjennom hendelser i året som gikk, hva #metoo egentlig er, og hva vi sitter igjen med når stormen nå har lagt seg litt.

Østby er cand. philol. i idéhistorie fra UiO, og har vært journalist og kritiker i Dagsavisen. Hun har jobbet som forlagsredaktør og kommunikasjonsrådgiver. Hun utga sin første bok, Leksikon om lengsel, i 2013 til strålende kritikker. I 2016 utgav hun boken Å dykke etter sjøhester. En bok om hukommelse sammen med sin søster Ylva Østby. Hun har det seneste års tid bl.a. skrevet om #metoo i Aftenposten og i Samtiden.

Gratis adgang.

Arrangør: Nittedal Bibliotek / Kulturverket Flammen

Nyhetsbrev

Som abonnent på Kulturverket Flammen sitt nyhetsbrev får du informasjon om nye forestillinger og nyheter før alle andre.

Kuturverket Flammen Borghild Rudsvei 3
1482 Nittedal

flammen@nittedal.kommune.no

Del

Login for redigering