Frida Ånnevik Trio: «Andre sanger»

Frida Ånnevik fra Ridabu utenfor Hamar har etablert seg som en viktig stemme på norsk i vårt musikklandskap. Med fire utgivelser bak seg har Frida høstet lovord og gode kritikker, og ikke minst gjort seg fortjent til tre spellemannpriser, side om side med sterke navn som Stein Torleif Bjella, Kari Bremnes og Ole Paus for å nevne noen.

Sted
Kulturverket Flammen, Lillesalen
Dato
08.03.2019
Tidspunkt
21.00 - 22.30
Pris
kr 250

«Andre sanger» er et plateprosjekt som har blitt til over flere år. Det er en coverplate med sanger fra et vidt spenn av artister og låtskrivere. -Det er sanger jeg har sneket inn som ekstranummer i konsertene mine, det er sanger fra forbildene mine, trøstesanger til meg sjøl og sanger som jeg har lurt på hvordan ville høres ut på norsk. Jeg har gjendikta sangene til artister som Joni Mitchell, Spice Girls, og Janis Ian. Dette har vært et slags sidespor, et skriveprosjekt som jeg har brukt til å utvikle meg videre som låtskriver. Etter søsterplate-prosjektet «Her bor»/ «Flyge fra» hadde jeg behov for å fundere og gruble litt før jeg gjøv løs på nytt soloalbum med helt nye låter. 

Frida, Haldor og Andreas gir deg gåsehud med de nye gjendikta sangene, og med nydelige versjoner av låter fra tidligere utgivelser. -Jeg kommer også til å ta med andre sanger fra de forrige platene. Noe fra førsteplata Synlige hjerteslag, og kanskje Gjennomtrekk? Kanskje A til Å, for den er Haldor så glad i, og Du må tru på vår, det hemmelige sporet på Flyge fra.

Frida Ånnevik (født 1984) er en norsk musiker, komponist og tekstforfatter. Hun ble tildelt Grappas debutantpris i 2009 og ga ut sin debutplate «Synlige hjerteslag» i november 2010. Hun ga ut sitt andre album «Ville Ord» i 2013 som ga henne Spellemannprisen for beste tekstforfatter. I 2016 og 2017 ga hun ut søsteralbumene «Her bor» og «Flyge fra» som begge høstet gode anmeldelser over det langstrakte land. For «Her bor» fikk Frida Spellemannprisen i viser, og med «Flyge fra» stakk hun av med enda en Spellemann i samme kategori.

Haldor Røyne fra Hov i Søndre Land (f.1984) har utdannelse fra Universitetet i Agder og Norges musikkhøgskole. Spiller for tiden med artister som Frida Ånnevik, Ingebjørg Bratland og Espen Lind, og har tidligere spilt med bla Daniel Kvammen, Hanne Kolstø, Mattis Myrland. Han ga i januar ut sitt soloalbum «Slåtter etter Bestefar» med hardingfeleslåtter arranger for gitar.

Andreas Stensland Løwe fra Hedrum i Vestfold (f. 1983) er pianist og keyboardist med sans for elektronisk lydbehandling. Han spiller piano og tangenter med bl.a Frida Ånnevik, Moddi, Hanne Kolstø og den internasjonalt anerkjente trioen Splashgirl. Han har også samarbeidet med en lang rekke norske og internasjonale musikere, blant annet Randall Dunn, Eyvind Kang, Arctic Philharmonic, Helge Sten og Trondheimsolistene.

Arrangør: Kulturverket Flammen

Nyhetsbrev

Som abonnent på Kulturverket Flammen sitt nyhetsbrev får du informasjon om nye forestillinger og nyheter før alle andre.

Kuturverket Flammen Borghild Rudsvei 3
1482 Nittedal

flammen@nittedal.kommune.no

Del

Login for redigering