Krimlitteraturen som sjanger

Møt Jan Mehlum, krimforfatter og sosiolog til et foredrag om kriminallitteratur som sjanger.

Sted
Kulturverket Flammen, Kaféscenen
Dato
19.03.2019
Tidspunkt
19.00 - 20.30

Jan Mehlum utkom i september med Hvit engel, svart natt, hans 18. roman og den 16. i serien av frittstående bøker om Svend Foyn. Denne gangen havner han i en marerittlignende situasjon, da en jente i bare nattkjolen løper ut i veibanen og havner på Jaguarens panser. Hun overlever, men snakker ikke, og ingen vet hvordan hun har havnet på riksvei 35 en regnvåt natt.
Mehlum har skrevet krim gjennom mer enn 20 år og har bl.a. vunnet Rivertonprisen for Kalde hender, i 1998, og han fikk Vestfolds litteraturpris i 2003. Han skriver bøker der temaene er basert på og forankret i virkelige hendelser skrevet om til fiksjon.
Han vil legge frem og diskutere krim som litterært uttrykk og med ulike tilnærminger til sjangeren, samt snakke om sitt eget perspektiv på krimlitteratur ved hjelp av seriefiguren advokat Svend Foyn. Han har lang erfaring når det gjelder formidling, både som forfatter, underviser, foredragsholder og som førsteamanuensis ved Høgskolen i Vestfold.D
et er lagt opp til en engasjerende kveld om kriminallitteratur, med mulighet for spørsmål og diskusjon.

Arrangør: Nittedal Bibliotek
 

Nyhetsbrev

Som abonnent på Kulturverket Flammen sitt nyhetsbrev får du informasjon om nye forestillinger og nyheter før alle andre.

Kuturverket Flammen Borghild Rudsvei 3
1482 Nittedal

flammen@nittedal.kommune.no

Del

Login for redigering