Bernhoft & The Fashion Bruises

Endelig kommer Jarle Bernhoft til hjembygda Nittedal og Flammen for konsert sammen med sitt faste band The Fashion Bruises. Med seg på høstturneen har han et rykende ferskt album.

Sted
Kulturverket Flammen, Storsalen
Dato
11.10.2018
Tidspunkt
20.00 - 23.00
Pris
kr 420

«Humanoid» slippes i august. Det nye albumet består av låter som er hakket  mer up-beat enn tidligere materiale, og har anslag av ren rock. The  Fashion Bruise har vært med på innspillingen av albumet, og prosessen har foregått mer eller mindre live. Slik blir  det også naturlig at bandet blir med på norgesturneen som gjør en stopp i Nittedal torsdag 11.oktober.
Dette er Jarles første konsert i Nittedal med band, hans første konsert i Kulturverket Flammen og hans første opptreden i hjembygda siden Fredskonserten i 2009, da han gjorde en solokonsert i Bjertnesaulaen.

Spilleglede med band
Etter å ha reist  alene over store deler av verden i de ti årene han i år feirer som  soloartist, er Bernhoft nå henrykt over å ta med seg The Fashion Bruises  på  veien. 
– Med The  Fashion Bruises har jeg funnet en  spilleglede som er helt  perverst  sterk, jeg  gleder meg som en tenåring til turné.  Jeg er helt  overbevist  om at  det  er  det  beste bandet  jeg  har vært med i, og bedre enn  de  fleste  band  du får  se i år,  sier han. Bernhoft  forteller videre  at han gleder  seg  til å  slippe nytt album og få spille låtene live for  publikum.  
Tematikken  på «Humanoid» veksler mellom  hans  optimistiske og desillusjonerte  syn på  verden.
– Plata  har  blitt formet  av  omveltningene i verden vi lever  i,  der tema  som  miljøkrisen og flyktningeproblematikk skaper stadig større motsetninger  mellom  mennesker.  

Jarles «happy place»
– Jeg er  ikke  komfortabel i et «post truth»-samfunn, der begrepet «politisk  korrekt» har blitt  et skjellsord,  og hvor  heller stikker hodet i sanda enn å ta  for eksempel klimakrisen på alvor. Jeg forsøker å finne min plass i verden, men det kan til tider føles vanskelig. Som person slites jeg litt mellom  pessimisme og  optimisme,  og det tror jeg skinner igjennom på denne plata, men jeg har blitt utrolig glad i å spille gitar igjen, det har på en måte blitt mitt  happy  place jeg kan rømme til, sier han. Konserten med Bernhoft & The Fashion Bruises spilles i Storsalen med flatt gulv og ståplasser. Det er 18-årsgrense på denne konserten.

SUPPORT: BAE LOUIE

Bae Louie - Klikk for stort bilde

Bae Louie er et Oslo-basert firemannsband hvorav alle kommer fra asfaltjungelen aka. bygda. Bandet består av Mirjam Omdal (vokal), Stian Stapnes (trommer), Marcus  Nilsen (Keys) og Arild Strøm (bass). Bandet lager hiphop- og soul- inspirert pop, også kalt Urban. De er inspirert av artister som  Emily King, Moonchild, Bernhoft, James Blake med mer. I mai slapp de sin første singel, «Wonderful». Allerede fire dager før slippet, ble låta spilt av p3-Ruben. De har også gjort en rekke supportjobber for Jarle Bernhoft på Norgesturnéen hans i 2018. I tillegg har Bae Louie spilt på Slottsfjell og KlubbØya og fylt scener som Parkteateret, Samfunnet Bislett og Dattera til Hagen til randen.

Mirjam Omdal, som er vokalist og låtskriver i Bae Louie, er blitt kjent for en stemme med særpreg i tillegg til å ha mye energi og attitude på scenen. Gutta i bandet spiller tunge beats, drivende basslinjer og feite  synther. Alt er bygget på et fundament bestående av afroamerikansk musikktradisjon, neosoulrytmer  og norsk elektrogymnastikk anno 2018. Det gjør det umulig å stå  stille! 

Dørene åpner kl. 19.30.

Arrangør: Kulturverket Flammen

Nyhetsbrev

Som abonnent på Kulturverket Flammen sitt nyhetsbrev får du informasjon om nye forestillinger og nyheter før alle andre.

Kuturverket Flammen Borghild Rudsvei 3
1482 Nittedal

flammen@nittedal.kommune.no

Del

Login for redigering