KLASSIKER: Mesterverk for piano

Grzegorz Niemczuk er en polsk mesterpianist med hele verden som konsertarena. I oktober gjester han Flammen med mesterverk på programmet.

Sted
Kulturverket Flammen, Storsalen
Dato
12.10.2017
Tidspunkt
19:00 - 20:30
Pris
kr 200 (voksne) / kr 150 (barn) / kr 150 (honnør)

Grzegorz Niemczuk, som går under navnet Greg, er blant Polens mest framtredende unge pianister. Han vant 1.pris i hjemlandets Chopin-konkurranse i 2010 og 1. pris i den internasjonale debutkonkurransen i Carnegie Hall, New York i 2013. Nå turnerer han verden over, og har også fått et stort publikum i Norge. I tillegg til eminent spill, snakker Greg om konsertprogrammet på en så levende måte at publikum får et nært forhold til musikken. I Nittedal serverer han «Mesterverk for piano», dette er høydepunkter av Beethoven, Mozart, Schumann, Liszt, Rachmaninov og Chopin.

Grzegorz Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen. Han er født i 1985 og gikk ut fra musikkakademi i Katowice med høyeste utmerkelse. Nå har pianisten hele verden som sitt virkefelt. Han har konsertert i de fleste europeiske land – også Amerika, Asia, Afrika og Australia.

I 2010 vant han 1. pris i den store Chopin-konkurransen i Warszawa og han blir nå betraktet som en av verdens fremste Chopin-tolkere. I januar 2013 vant han Carnegie Halls debutantpris i skarp konkurranse med mange av verdens fremste instrumentalister. Hans siste utmerkelse var publikums-prisen under Busan Maru International Music Festival i Sør-Korea høsten 2016. Grzegorz Niemczuk har allerede et stort internasjonalt navn. I sin korte karriere har han spilt med flere av verdens fremste symfoniorkestre.

2017 er et svært aktivt år for den unge pianisten. I februar spilte han 3 konserter i Norge, i juni spiller han sommerkonsert i Lindesnes, i juli er han engasjert av Grieg-festivalen til å holde konsert i Bergen, i august skal han på en omfattende turné i Sør-Amerika og i september på turné til flere byer i Japan. Og så kommer han tilbake til Norge i oktober.

Konserten i Kulturverket Flammen har fått tittelen «Mesterverk for piano». Grzegorz Niemczuk vil da gi til beste et program bestående av de mest virtuose, de vakreste og de mest kjente verkene i klaverlitteraturen. Kveldens krevende program vil til fulle viser Grzegorz Niemczuks virtuositet og evne til å formidle hvert enkelt musikkstykkes følelsesmessige dybde.  
 I tillegg til konserten i Kulturverket Flammen vil Grzegorz Niemczuk under denne Norgesturnéen holde konserter i Kongsberg, Mandal, Eidsvoll, Porsgrunn og Farsund. I tillegg vil han holde mesterklasser ved universitetet i Kristiansand og ved de fleste kulturskolene i de kommunene han skal konsertere.

Rabatt for grupper på 6 eller flere.

Arrangør: Kulturverket Flammen

Nyhetsbrev

Som abonnent på Kulturverket Flammen sitt nyhetsbrev får du informasjon om nye forestillinger og nyheter før alle andre.

Kuturverket Flammen Borghild Rudsvei 3
1482 Nittedal

flammen@nittedal.kommune.no

Del

Login for redigering